logo


Meniu

Autoritățile au obținut o finanțare europeană în valoare de 11 milioane de euro pentru Spitalul Județean Reșița. Ce obiective are proiectul

Luni a fost semnat contractul de finanţare europeană pentru modernizarea Spitalului Judeţean Reşiţa, în valoare de aproximativ 3,5 milioane de euro, informează într-un comunicat de presă Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR Vest) . Acesta este ultimul contract dintr-o serie de trei a căror valoare totală se ridică la 11 milioane de euro, relatează News.ro.

Citește și: Pesta porcină africană continuă să se extindă: Două cazuri noi au fost confirmate în Covasna, unde zeci de porci au fost sacrificați preventiv

Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa cuprinde secţiile de Obstetrică-Ginecologie, ORL, Cardiologie, Ortopedie, Chirurgie, Neonatologie, Oftalmologie, Medicină Internă şi Pediatrie, cu o capacitate de 460 de paturi.

Proiectul are ca obiective reducerea emisiilor de dioxid de carbon şi creşterea eficienţei energetice prin reabilitarea clădirii spitalului, construită în anul 1975.

Vor fi realizate mai multe tipuri de intervenţii: izolarea termică a pereţilor exteriori, a soclului şi a planşeului peste sol, termoizolarea planşeului peste ultimul nivel (în pod) şi înlocuirea tâmplăriei existente cu una performantă energetic, din PVC cu geam termopan.

Citește și: O femeie de 62 de ani din Galați a murit răpusă de gripă: Numărul total al deceselor la nivel național a ajuns la 73

Totodată, vor fi instalate pompe de căldură şi panouri solare termice şi fotovoltaice, iar corpurile de iluminat existente vor fi înlocuite cu unele de tip LED, cu durată mare de viaţă şi consum redus. 51,90% din consumul de energie primară ar urma să fie realizat din surse regenerabile.

În urma implementării proiectului, se estimează o scădere anuală a gazelor cu efect de seră (echivalent tone de CO2) de la 837,14 la 235,49 şi scăderea consumului specific total de energie primară (din surse neregenerabile) de la 493,06 la 123,33 kwh/m2/an.

Valoarea totală a proiectului este de 16.448.349,80 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile - 14.024.090,41 lei. Perioada de implementare este de 18 luni.

La nivelul Regiunii Vest, în cadrul Regio - POR 2014-2020, au fost contractate până în prezent 373 de proiecte, în valoare totală de 463,60 milioane euro, din care 373,58 milioane euro valoarea finanţării nerambursabile.

”Contractul de finanţare pentru proiectul Creşterea eficienţei energetice şi utilizarea energiei din surse regenerabile pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, judeţul Caraş-Severin - Staţionar 1. Este cel de-al treilea contract încheiat pentru eficientizare energetică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, după cele două semnate în septembrie 2018, pentru staţionarele 2 şi 3 ale unităţii spitaliceşti. Cele trei proiecte, care au în prim plan creşterea eficienţei energetice şi utilizarea surselor regenerabile de energie, însumează o valoare totală de 11.008.826,21 milioane euro. Beneficiar este Consiliul Judeţean Caraş-Severin”, se arată în comunicat.

Contractul a fost semnat la sediul Consiliului Judeţean Caraş- Severin de preşedintele CJ, Silviu Hurduzeu şi Sorin Maxim, directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest - Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 în Regiunea Vest.

4 feb 21:31
Comentarii