logo


Meniu

Dan Barna, președinte USR: 'Prioritatea noastră e ca 'Fără penali' să ajungă la CCR și apoi să ajungă în dezbaterea parlamentară'

Cristina Prună va fi liderul grupului deputaților USR, iar Adrian Weiner va fi lider al grupului USR din Senat, a anunțat președintele partidului, Dan Barna, precizând că prioritară pentru formațiune va fi inițiativa „Fără penali”, potrivit mediafax.

Citește și: Atomica a fost lansată! Ce vrea să elimine Guvernul – Sute de mii de români sunt vizați

„Începem o nouă sesiune parlamentară. Vă prezint noii colegi care vor fi liderii de grup. La Camera Deputaților va fi Cristina Prună, iar secretarul USR în BP va fi Silviu Dehelean. La Senat avem lider de grup de Adrian Weiner și secretar pe Silvia Dinică”, a declarat președintele USR, Dan Barna, luni, la Parlament.

Dan Barna a prezentat și prioritățile legislative pentru noua sesiune parlamentară.

„Ca și priorități, bineînțeles, inițiativa „Fără penali”. Ea a fost blocată de Liviu Dragnea într-un copiator, aceasta este cruda realitatea. În Biroul permanent deja am ridicat problema, domnul Dragnea a zis să discutăm cu noul Biroul permanent. Deci după ce vom avea plenul de astăzi. E prioritatea ca „Fără penali” să ajungă la CCR și apoi să ajungă în dezbaterea parlamentară pentru a ajunge la acel referendum. Săptâmâna viitoare USR va depune un proiect pentru votul electronic. Lupta împotriva corupției va rămâne o prioritate”, a explicat Barna.

Sesiunea parlamentară a început luni. Adoptarea bugetului este prioritară pentru PSD-ALDE la început de sesiune, în timp ce Opoziția a anunțat că va ataca bugetul la CCR și va depune moțiuni simple împotriva mai multor miniștri.

4 feb 21:31
Comentarii