logo


Meniu

Macron explică legătura dintre presa aservită Kremlinului şi extremiştii din „Vestele Galbene“

Preşedintele francez Emmanuel Macron afirmă că extremiştii din „Vestele Galbene“ au ca mijloace de referinţă presa aservită Kremlinului, cum ar fi Sputnik şi Russia Today.

Fără a menţiona puterea de la Moscova, Emmanuel Macron a sugerat, într-un dialog informal cu presa, că aceasta nu este străină de o parte a mişcării „Vestelor Galbene“ din Franţa.

În opinia preşedintelui francez, „Vestele Galbene“, care au manifestat sâmbătă pentru Actul XII, sunt împărţite în patru mari familii: cei care demonstrează paşnic în intersecţii pe mii de drumuri din Franţa, cei care protestează, în pace şi linişte, în Paris şi în marile oraşe, cei de extrema stângă şi cei de extrema dreaptă.

Potrivit liderului de la Elysee, „Vestele Galbene“ radicale sunt sfătuite prin reţele de comunicare controlate de presa aservită Kremlinului.

„Extremiştii sunt foarte activi. Şi mijloacele lor de referinţă sunt media precum Russia Today sau Sputnik, controlate de Moscova. Este curios că mass-media urmărită cel mai mult de Vestele Galbene extremiste nu este cea franceză, ci Rusia Today“, a spus Macron, citat de „Le Point“ şi preluat de ABC.

El spune, potrivit postului „Ecoul Moscovei“, că cele două platforme mass-media lansează subiecte explozive prin intermediul unor conturi cumpărate, iar aceste subiecte sunt preluate pe larg din „naivitate“ de presa franceză, inclusiv de cea finanţată de stat.

„Comunicarea oficială şi tradiţională este foarte puţin activă şi puţin urmărită“, a deplâns şeful statului francez.

Anterior, în mai 2017, Macron a declarat despre Russia Today şi Sputnik că „au fost organe de influenţă şi propagandă“ în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din Franţa.

El a făcut această declaraţe în cadrul unei conferinţe de presă la Paris cu preşedintele rus Vladimir Putin.

4 feb 21:31
Comentarii