logo


Meniu

Număr îngrijorător de români care au pierdut poze cu valoare sentimentală, din cauza rătăcirii sau stricării aparatului

Unul din patru români are peste 10.000 de fotografii stocate exclusiv în conturi de social media, pe smartphone şi în camera foto şi aproape 87% dintre români au pierdut cel puţin o dată imagini cu valoare sentimentală din cauza rătăcirii sau defectării unui dispozitiv digital în care îşi păstrau amintirile.

Sunt doar două dintre concluziile sondajului derulat de Epson România la nivel naţional, cu privire la relaţia pe care o au românii cu fotografiile pe care le realizează.

„Astăzi, producem cel mai mare volum de imagini din istorie. Potrivit unei estimări Keypoint Intelligence, în anul 2017 s-au realizat 1,2 trilioane de fotografii la nivel global”, declară Simona Decuseară, Sales & Marketing Manager Epson România şi Bulgaria.

Din studiul realizat mai reiese că românii îşi păstrează majoritatea imaginilor în medii de stocare digitală, aproape 75% dintre acestea aflându-se în memoria telefoanelor inteligente şi a computerelor personale, dar şi că 35% dintre oamenii din ţara noastră au imprimat fotografii pe hârtie în cursul acestui an.

De asemenea, peste 45% dintre români consideră că un album foto este locul cel mai probabil în care cineva ar putea găsi o fotografie cu ei peste mulţi ani şi doar puţin peste 20% îşi îndreaptă votul către reţelele de socializare cu privire la acest aspect. În ce priveşte comportamentul faţă de fotografiile imprimate, 62% dintre respondenţi au spus că le păstrează în albume foto sau în cutii ori sertare, iar 38% le ţin înrămate, la vedere.

Sondajul a fost realizat cu un eşantion de 900 de respondenţi cu vârste cuprinse între 18 şi 64 de ani, dintre care 60% sunt femei şi 40% sunt bărbaţi, în perioada octombrie – noiembrie.

22 noi 20:18
Comentarii