logo


Meniu

Partidul lui Ponta a anunțat de față cu Dragnea apariția grupului parlamentar 'Pro Europa'

Deputatul Daniel Constantin a declarat, luni, în plenul Camerei Deputaților, că s-a constituit grupul 'Pro Europa' format din 20 de deputați, dintre care 16 au candidat pe listele PSD și că membrii grupului au depus o solicitare în acest sens conducerii Camerei Deputaților.

Constantin a menționat că el va fi liderul grupului, iar vicepreședinții: Mircea Titus Dobre, Catalin Nechifor, Octavian Petric, Georgian Pop, Gabriela Podasca.

Având în vedere că deputaţii care doresc să formeze noul grup parlamentar au candidat la alegeri pe listele aceluiaşi partid parlamentar, apreciem că sunt îndeplinite prevederile art. 13 al. 1, teza I şi II din Regulamentul Camerei Deputaţilor, conform cărora „Grupurile parlamentare sunt structuri ale Camerei Deputaților formate din cel puțin 10 deputați. Ele se pot constitui din deputați care au candidat în alegeri pe lista aceluiași partid politic, a aceleiași formațiuni politice, pe listele unei alianțe politice sau alianțe electorale și din deputați care au candidat ca independenți”.

De asemenea, vă solicităm să constataţi că este îndeplinită condiţia numărului minim de parlamentari care îşi exprimă dorinţa de a forma noul grup parlamentar.

În acelaşi sens, avem în vedere dispoziţiile art. 13 al. 7 ale aceluiaşi Regulament, potrivit căreia se reţine posibilitatea legală de a forma un grup parlamentar nou: „În cazul constituirii de noi grupuri parlamentare, acestea sunt prezentate plenului de către liderii lor, la începutul sesiunii parlamentare”.

Conform art. 63 al. 3 din Constituţie, „Deputaţii şi senatorii se pot organiza în grupuri parlamentare, potrivit regulamentului fiecărei Camere”.

Pentru aceste motive, vă solicităm să constataţi ca fiind îndeplinite condiţiile legale impuse de Regulament, să luaţi act de manifestarea noastră de voinţă, precum şi de considerentele mai sus exprimate şi să dispuneţi în sensul realizării demersurilor legale de constituire a grupului parlamentar.

Liderul grupului nostru parlamentar este dl. Deputat Daniel Constantin.

Lista membrilor grupului parlamentar:

4 feb 21:31
Comentarii