logo


Meniu

Povestea incredibilă a handbalistei noastre care a speriat Norvegia: În urmă cu 12 ani mulgea vacile şi mergea la coasă

România a învins la scor Norvegia şi s-a calificat în Grupa Grincipală II a turneului final al Campionatului European de Handbal feminin din Franţa.

Toate fetele au avut o evoluţie remarcabilă. de la portarul Yulia Dumanska, desemnată omul meciului, şi pănă la Cristina Neagu, autoare a 11 goluri, ori Crina Pintea, care a măcelărit apărarea Norvegiei. Aceasta din urmă a cules aprecierilor adversarelor, inclusiv antrenorul Thorir Hergeirsson, declarându-se impresionat de forţa, jucătoarei de 1,92 m: "Pintea este mare si puternica! Intr-o buna zi poate vom fi capabil sa o oprim. Rar te intalnesti cu asemenea jucatoare"

Au convenit să-I scrie o scrisoare lui Gheorghe Tadici, antrenorul naţionalei în acea perioadă, iar acesta a văzut-o şi a trimis-o în probe la Vâlcea. A stat doi ani la Vâlcea, la Oltchim şi mai apoi la Centrul de Excelenţă, iar la 18 ani a decis să îl urmeze pe Gheorghe Tadici la Zalău.„Toată lumea cu care am vorbit îmi zicea să nu mă duc la Zalău. Dar eu le spuneam tuturor. «Orice mi-aţi spune voi, nu mă interesează! Eu merg la Zalău, vreau să fiu recunoscătoare, fiindcă eu ştiu ce a făcut omul Gheorghe Tadici pentru mine!»".Când am ajuns acolo, după primele meciuri, a început calvarul. Au început amenzi, jigniri. Aşa a continuat şase ani de zile! Nu vreau să îmi mai aduc aminte de acele clipe!", a povestit Crina Pintea, într-un articol din Gazeta Sporturilor.

În 2015 a semnat cu Thuringher, în Germania, iar din 2017 joacă la Paris 92. A avut oferte şi din ţară, mai bune financiar, însă a preferat să mai rămână o vreme printre străini. Când vine acasă, vine încărcată de cadouri, iar fraţii ei mai mici îi vorbesc cu „dumneavoastră“. O sportivă cu care ne mândrim şi care se mândreşte cu trecutul ei la ţară: "Nu mi-e ruşine de originea mea. Am muncit mult, de la muls oi, vaci, coasă, sapă, secerat, tot ce ţine de câmp, până la munca mamei, în casă“.

Crina Pintea a câştigat medalia de bronz cu România la Mondialul din 2015.

12 goluri a marcat Crina Pintea la Campionatul European din Franţa

Clasamentul Grupei Principale II

1. Romania 2 2 0 0 60-47 4 puncte 2. Olanda 2 2 0 0 56-52 4 puncte 3. Ungaria 2 1 0 1 57-54 2 puncte 4. Germania 2 1 0 1 57-61 2 puncte 5. Spania 2 0 0 2 53-60 0 puncte 6. Norvegia 2 0 0 2 55-64 0 puncte *primele 2 echipe se califica în semifinale

România va întâlni duminică Olanda, marţi Spania şi miercuri Ungaria.

7 dec 08:58
Comentarii